Nieuws

Natuurpracticum Echnaton

12 april 2014

Een dag met MBO leerlingen van het Echnaton in het Kromslootpark

Scholengemeenschap Echnaton organiseerde voor ongeveer 200 eerstejaars MBO leerlingen een “natuurpracticum” in het...

Natuurontbijt in IVN Bostuin

09 april 2014

Zaterdag 26 april - vroeg in de ochtend - is het zover: we gaan weer de broodjes en thee klaarzetten voor het Natuurontbijt.

Net als de twee voorgaande jaren zal het ontbijt weer  plaats...

Voorjaarswandeling Natuur-Ontdekpad

09 april 2014

Vanaf heden kan iedereen op eigen gelegenheid een leuke voorjaarswandeling maken over het Natuur-Ontdekpad. Routekaartjes met opdrachten zijn gratis te verkrijgen in theehuis Het Eksternest in...

NL-DOET in IVN-Bostuin

23 maart 2014

Tijdens NL-DOET 2014, zaterdag 22 maart, was een groep van 30 vrijwilligers - waarvan 18 leerlingen van de International School Almere - aktief in het Vroege Vogelbos en de IVN Bostuin bij IVN...

Excursie overzicht voorjaar 2014 bekend

08 februari 2014

Het excursie overzicht voorjaar 2014 is weer beschikbaar. Op pad door de verrassende Almeerse natuur met een IVN Natuurgids?

Naar de Oostvaardersplassen of het Pampushout, een wandeling...

Vroege Vogelbos

Het Vroege Vogelbos

Het IVN Almere heeft zijn basis in het Vroege Vogelbos. Daar hebben we een eigen ruimte in de schaapskooi. Op deze locatie genieten wij van een aantal succesvolle projecten. Wij onderhouden de IVN Bostuin, leggen het Natuur-Ontdekpad aan of houden ons bezig met natuurlijk beheer in het Vroege Vogelbos.

Eindprojecten Natuurgidsencursus

Natuurgidsencursus

In juni 2014 levert IVN Flevoland een aantal nieuw opgeleide Natuurgidsen af. Alle Natuurgidsen-in-opleiding sluiten hun opleiding af met een speciaal eindproject. Zie "Bijzondere Projecten".