Binnenkort

Begroet de Zomer

31 mei | 11:00

Nieuws

Extra tuin-werkdagen in de IVN Bostuin

25 mei 2015

De IVN Bostuin is een aantrekkelijke groene ontmoetingsplek en wordt druk bezocht door passanten en bezoekers.

In de maanden juni, juli en augustus zijn er nog meer mogelijkheden om aan de...

Ed de la Chambre benoemd als Erelid

20 mei 2015
Ed, bezig in 'zijn' Bomentuin op stadslandgoed De Kemphaan

 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van maandag 18 mei 2015 heeft Ed de la Chambre na twee volle termijnen de voorzittershamer overgedragen aan Herbert Koster. 

Ed’s...

Natuurontbijt valt in de smaak

14 mei 2015

Op Hemelvaartsdag organiseerde IVN Almere voor het vierde jaar op rij een Natuurontbijt in onze eigen IVN Bostuin.

Ruim dertig belangstellenden liepen 's morgens om 8 uur met twee...

Nieuw: maandelijks activiteitenoverzicht

12 mei 2015

Elke maand ontvangen leden en belangstellenden voortaan in hun inbox een Activiteitenoverzicht IVN Almere". Sinds begin dit jaar is er een nieuwe werkgroep gestart die meer gaat doen aan de...

Paddenstoelen in Beginbos en Vroege Vogelbos

28 februari 2015

21 Februari heeft er door de Mycologische Vereniging een paddenstoelen inventarisatie plaatsgevonden in een tweetal kilometerhokken in Almere. Ondanks die slechte weersvoorspelling kwamen toch 32...

Vroege Vogelbos

Het Vroege Vogelbos

IVN Almere heeft zijn basis in het Vroege Vogelbos in Almere. Nadat in 1968 de Zuidelijke IJsselmeerpolder droog viel is kort daarna begonnen met het grootschalig inplanten van bossen. Een deel van de bosvakken is hier in 1974 ingeplant, het is daarmee het oudste bos van Almere. Tien jaar later, in 1984, zijn er ook bomen geplant op toen nog open liggende plekken. In 1989 zijn vervolgens veel rijk bloeiende en vruchtdragende struiken geplant om vogels beschutting en voedsel te geven. Ook zijn toen boomsoorten geplant die in Almere niet zoveel voorkomen, zoals tamme kastanjes, walnoten en amerikaanse eiken. In de beginjaren heette het bos 'Beginbos'. In 1989 is een deel van het Beginbos - op initatief van de landelijke Bomenstichting - hernoemt in Vroege Vogelbos, ter gelegenheid van het - toen - tienjarig bestaan van het Vara-radioprogramma Vroege Vogels. In het Vroege Vogelbos hebben wij nu een eigen ruimte in de schaapskooi. Op deze locatie genieten wij ook van een aantal succesvolle projecten. Wij onderhouden de IVN Bostuin, leggen het Natuur-Ontdekpad aan of houden ons bezig met aanvullend natuurlijk beheer in het Vroege Vogelbos.

Eindprojecten Natuurgidsencursus

Natuurgidsencursus

In juni 2014 leverde IVN Flevoland een aantal nieuw opgeleide Natuurgidsen af. Alle Natuurgidsen sloten hun opleiding af met een speciaal eindproject. Klik op "Natuurgidsencursus" in de kopbalk boven aan de pagina.