Elsloo
IVN
donderdag18feb2021

Nieuw boek "Natuurlijk Maastricht" van o.a. Olaf op de Kamp

Koop het boek Natuurlijk Maastricht en laat je verrassen.

In december 2020 verscheen een boek dat eigenlijk iedereen in Maastricht en omgeving zou moeten lezen: “Natuurlijk Maastricht, compacte stad in een weids landschap”. Een van de auteurs is Olaf op de Kamp, die elk jaar een schitterende en leerzame presentatie verzorgt in onze serie van dia avonden.

Begin december verscheen bij de Stichting Natuurpublicaties Limburg een nieuw boek met als titel ‘Natuurlijk Maastricht, Compacte stad in een weids landschap’. Dit boek is geschreven door ruim 25 auteurs en stond onder redactie van Gerard Majoor, Olaf Op den Kamp, Tineke de Jong, Maurice Martens en Roy Erkens. In deze uitgave komen diverse aspecten van de natuur in de gemeente Maastricht aan bod, van de Sint-Pietersberg met de ENCI-groeve en de grindgaten bij de Pietersplas in het zuiden tot het Rivierpark Maasvallei en de landgoederenzone in het noorden.

Het boek is rijk geïllustreerd met 1400 afbeeldingen in kleur en zwart-wit.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om zelf een bezoek te brengen aan de beschreven gebieden middels een op kaart ingetekende wandelroute. Deze wandelkaart kan als PDF, evenals de GPX-tracks, kijk zelf maar eens: https://nhgl.nl/publicatie/overigen/natuurlijk-limburg/natuurlijk-maastricht#bestanden

Bestelling van het boek

Natuurlijk Maastricht kost € 19,50. Indien u interesse heeft in deze uitgave, verzoeken we u dit bedrag over te maken op rekening NL31INGB0000429851 (BIC: INGBNL2A) ten name van het Publicatiebureau Natuurhistorisch Genootschap te Roermond.

Service van IVN Elsloo:
Na overmaking van het verschuldigde bedrag kan het boek ook, na telefonische afspraak, afgehaald worden bij
Margriet Roberts; Stationsstraat 188 Elsloo. Tel: 06 49841473.
Hier ligt ook een inkijkexemplaar.

Wil je het per post: Bij toezending komt hier een bedrag van € 8,25 (buiten Nederland € 10,00) bij. Vermeld bij uw bestelling de titel van de publicatie en daarnaast uw adres, postcode en woonplaats.