Helmond
Natuur in de Buurt
woensdag17mrt2021

Buitenlesdag 13 april

Samenwerkende landelijke organisaties als IVN en Jantje Beton organiseren ook in 2021 weer een Buitenlesdag voor basisscholen. Dit jaar met als thema natuur. Helmondse basisscholen worden uitgenodigd om ook mee te doen en zich snel aan te melden.

logo

Ontdek de natuur op het schoolplein met de Grote Natuurles

Op 13 april ontdekken kinderen met de hele klas de natuur op het schoolplein door middel van botanisch stoepkrijten. Van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos, ze geven de natuur op het schoolplein een naam. Leerlingen gaan zo op een speelse en actieve manier aan de slag met biodiversiteit in hun omgeving. Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs kunnen meedoen.

IVN Helmond doet dit jaar mee met de Nationale Buitenlesdag en ondersteunt de scholen graag bij de natuurles tijdens de Nationale Buitenlesdag.
Op verschillende momenten, voorafgaand aan de Buitenlesdag, biedt IVN-Helmond workshops aan waarbij de leerkracht, onderwijsassistent of natuurouder ervaring opdoet met botanisch stoepkrijten en leert hen stoepplanten op naam te brengen met de zoekkaart.

Scholen die mee willen doen aan de Nationale Buitenlesdag geven zich vanaf nu gratis op via www.buitenlesdag.nl/grotenatuurles. Ze ontvangen dan de natuurles en ondersteunende materialen bij het botanisch stoepkrijten zoals zoekkaarten en stoepkrijt. Een berichtje naar IVN-Helmond “Ja, wij doen ook mee!” zorgt voor contact over eventueel gewenste ondersteuning. Dit alles kan tot uiterlijk 31 maart.

heermoes