IVN Nuenen
Natuur in de Buurt
Op
zondag25apr202110:00

Lentewandeling Nuenens Broek

Corona-veilige natuuractiviteit voor jong en oud

Na een succesvolle doe-het-zelf-wandeling vorige maand organiseert IVN Nuenen op zondag 25 april opnieuw een buitenactiviteit voor jong en oud. In het Nuenens Broek wandel je, veilig binnen de coronaregels, met (maximaal) twee personen of je eigen huishouden. 

Onze natuurgidsen hebben een leerzame doe-het-zelf-route in het mooie natuurgebied uitgezet. Onderweg kom je onder andere meer te weten over knotwilgen, de witte en paarse dovenetel, sterrenkroos, paardenbloemen, fluitenkruid, spechten in populieren en slaapplaatsen van reeën. De tocht is leuk voor jong en oud. Kinderen kunnen onderweg natuurbingo spelen.

Praktische informatie

  • Het start- en eindpunt ligt op de driesprong Eikenlaan-Lissevoort-Broek. Er is voldoende parkeergelegenheid, maar op de fiets of te voet komen is natuurlijk beter. 

  • Voor noodzakelijke publieksspeiding is het mogelijk om tussen 10.00 en 17.00 uur te starten. Is het op bepaalde momenten of plaatsen toch te druk, loop dan door en/of houd voldoende afstand.

  • Vriendelijk verzoek om bij het startpunt op de turflijst aan te geven met hoeveel personen jullie zijn, zodat het aantal bezoekers over de dag geïnventariseerd kan worden.

  • Bij het startpunt vind je ook de antwoordformulieren voor de natuurbingo. Breng zelf een pen of potlood mee! Aan het eind van de route kun je het formulier weer inleveren.

  • De route is ca. 2 kilometer lang en met bordjes uitgezet over paden die goed begaanbaar zijn. Wil je de ultieme Broek-ervaring? Loop dan de verlengde route van +1 kilometer. Hiervoor zijn waterdichte schoenen of laarzen een must!

  • Kom met maximaal 2 personen of je eigen huishouden en houd je aan de geldende coronaregels.

  • Gedurende dag zullen verschillende IVN-gidsen rondlopen in het gebied.

Algemene informatie

zondag 25 april 2021 - 10:00 tot 17:00
Locatie: 
Nuenens Broek
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image