IVN Twiske
Schone Rivieren
zondag20sep2020

Top 3 zwerfvuil sloten Sportpark Landsmeer

Tijdens de World Cleaunup Day van 19 september werd door Landsmeer Schoon i.s.m. IVN Twiske weer veel zwerfvuil geraapt. Jumbo Plemp sponsorde de opruimactie met koffie, thee, limonade, koek en krentenbollen. Naast de trouwe maandelijkse zwerfvuilrapers waren er ook afgevaardigden van verenigingen vanuit de Jumbosponsoractie. 

Zo'n 25 á 30 deelnemers verspreidden zich vanaf de sporthal over 3 vuilraaplocaties: het talud bij de afslag naar de A10, het centrum van Landsmeer én het sportpark. In het sportpark werd vooral uit de slootjes en langs de slootkanten zwerfvuil geraapt en opgevist. Dit was een pittig klusje, want...je moest tussen de brandnetels door en de sloten zaten vol kroos en waterplanten. Toch is er heel wat uit die sloten opgevist. Een aantal zwerfvuilrapers tekenden dit aan op een bingokaart.
Zie het overzicht van wat er zoal gevonden is. 

Alles wat eruit is gehaald kan gelukkig niet meer via de rivieren in zee en oceaan terecht komen. Boodschap van de dag: de plastic soep in de oceanen begint al in onze sloten en langs onze oevers. In de top 3 van zwerfvuil rondom de sloten stonden plastic flesjes, blikjes en snoepverpakkingen. Landsmeer Schoon en IVN Twiske zullen met de sportverenigingen contact opnemen hoe de sporters sportief hun afval in de prullenbakken kunnen gooien. Maar ook zal contact worden opgenomen met de gemeente Landsmeer hoe zwerfvuil voorkomen kan worden bij de jongerencontainer en andere bezoekers van het sportpark.
Sportpark Landsmeer: te mooi om er je zwerfvuil achter te laten.
tw-zwerfvuiltw-zwerfvuil