IVN Zoetermeer
Natuur in de Buurt
Op
zondag09mei202116:30

DOE EENS WILD!

IVN en KNNV Zoetermeer organiseren een Wilde Planten Week in en om het Balijbos

Altijd al iets meer willen weten over de wilde planten, die er voor je gevoel altijd gewoon zijn? Hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk? Dit is je kans om weer wat bij te leren, maar vooral om je te verbazen over hoe bijzonder en mooi deze planten eigenlijk zijn!

WANNEER?                       In de vakantie van 1 tot en met 9 mei 2021.

VOOR WIE?                       Voor iedereen (kinderen en volwassenen) die het leuk vindt om tijdens het wandelen meer te leren over wilde planten die je misschien dagelijks ziet staan, maar waaraan je meestal zomaar voorbij loopt.

WAT/HOE?                        In en om het Balijbos is een route uitgezet van 1,5 km. Bij veel wilde planten zijn informatieborden neergezet met weetjes. Ook hebben sommige bordjes een QR-code waarmee je nog meer informatie kunt vinden over een bepaalde soort.

De route is zelfstandig te lopen en aangegeven met pijlen. Ook met een rolstoel of scootmobiel is de route af te leggen. In verband met Corona kunnen er geen rondleidingen georganiseerd worden. Wel is er zoveel mogelijk iemand van IVN/KNNV herkenbaar aanwezig op de route die vragen kan beantwoorden of extra informatie geven. 

De start van de route is bij het informatiebord van het Libellenreservaat, achter stadsboerderij De Balijhoeve. 

 

Algemene informatie

zaterdag 1 mei 2021 - 10:00 tot zondag 9 mei 2021 - 16:00
Locatie: 
Kurkhout 100
2719JZ Zoetermeer
Nederland
Google Maps image