Laarbeek
Bomen & Struiken
dinsdag19jan2021

Tiny Forest aangelegd door IVN Laarbeek

IVN Laarbeek legt zijn eigen Tiny Forest aan. Op woensdag 14 april is de officiële plantdag. 

Update: in verband de sneeuw van afgelopen week en de corona-maatregelen hebben we op 17 februari besloten om het officiële gedeelte uit te stellen naar 14 april. Uiteraard beginnen we wel vast met aanplanten.

Ter voorbereiding op de plantdag is de grondbewerking al gedaan. Veel boompjes (zaailingen) komen uit de eigen tuin van IVN Laarbeek en hebben reeds een plekje gekregen. "Plant Boom" heeft een toezegging gedaan voor320 bomen en struiken. Verder zijn er nog 500 bomen en struiken elders besteld. 

TF Laarbeek

Middenin het Tiny Forest is al een klein klaslokaal gebouwd van wilgen. IVN Laarbeek heeft op hun terrein al een groot klaslokaal waar al jaren dankbaar gebruik van wordt gemaakt, alsmede het IVN gebouw.  

Vanwege de Coronamaatregelen kunnen er op de plantdag helaas geen schoolkinderen bij zijn. De burgemeester en de jeugdgemeenteraad zullen samen de officiële opening verrichten.

Het programma start om 13:45 met een ontvangst. Daarna zal een korte presentatie worden gehouden. Om 14:30 zal er gestart worden met het planten.

We wensen de Natuur werkgroep heel veel succes en plezier. 

Mocht je mee informatie willen of mee willen helpen dan graag even contact opnemen met onze coordinator: natuurwerkgroep@ivnlaarbeek.nl