Munstergeleen
Natuur in de Buurt
vrijdag19feb2021

Bericht van IVN Munstergeleen(bestemd voor wijkblad De Munstergelaener)

Onze afdeling is een van de 161afdelingen van IVN Nederland en in 2022 hopen wij ons 50-jarig bestaan te vieren.

Daarop zijn wij inmiddels al een beetje vooruitgelopen door bij de Hondskerk, op de gemeentegrens, in samenwerking met de gemeente en met sponsoring van Fonds Sociale Instellingen en Natuurfonds Westelijke Mijnstreek een picknickset te plaatsen(november 2020).

In tijden van corona kan dat voor u werken als een uitnodiging de benen te strekken, te genieten van het fraaie buitengebied van Munstergeleen en te verpozen op een plek die u kan inspireren.

In samenwerking met (De Tuinman van) de gemeente Sittard-Geleen (die alle burgerinitiatieven in onze fraaie woonomgeving bundelt) vervolgen we in 2021 ook het plaatsen van naamblokken langs de wegen van het oostelijke buitengebied, zodat u weet waar u loopt, al of niet begeleid door Google-maps. Sommige namen zijn zo schilderachtig dat ze het alleen daarom al verdienen vermeld te worden.

In deze tijden is het lastig activiteiten te plannen. Gelukkig is er internet. Door op onze website te kijken (www.ivn.nl/afdeling/munstergeleen ) kunt u controleren of de activiteit doorgaat op het geplande tijdstip of wordt verplaatst. We houden daar ook een Heemtuinjournaal bij met fraaie foto’s die de groei en bloei volgen.

Wij zullen daar ook vermelden wanneer onze Heemtuin weer wordt opengesteld voor publiek, dat zich wel aan de RIVM-regels dient te houden. Op het moment van schrijven is de sneeuw aan het verdwijnen en zullen de sneeuwklokjes spoedig in bloei staan.

Tot nu toe was februari meestal de maand waarin de jaarvergadering werd gehouden. Dat gaat dit jaar niet lukken. Daarom zetten wij het jaarverslag op de site en in ons seizoensblad Het Steenuiltje,zodat iedereen er kennis van kan nemen. Later in het jaar wordt dan, rekening houdend met de situatie van dat moment, een beslissing genomen over een tijdstip.

Wij wensen u een fijn seizoen.