Valkenswaard-Waalre
IVN
Op
dinsdag22jun202120:00

Cursus excursieleider in de natuur - informatieavond

Informatie-avond vooraf

De groep natuurgidsen die publiekswandelingen leidt, vergrijst en wordt steeds kleiner. Dat is jammer, want het is één van de kernactiviteiten van het IVN.

Daarom organiseert de regionale cursuswerkgroep "De Kempen" vanaf september 2021 tot en met juni 2022, verspreid over 13 dagdelen, een cursus "Excursieleider in de natuur". De bedoeling is dat deze gidsen in hun eigen afdeling publiekswandelingen gaan begeleiden.
Het is geen Natuurgidsenopleiding. Die opleiding is een stuk zwaarder en heeft een bredere opzet.

Onze cursus is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om één of twee keer per jaar met mensen naar buiten te gaan, van de natuur te laten genieten en daarover te vertellen. Dit kan in een zelfgekozen natuurgebied binnen de eigen IVN-afdeling. Het kan ook een bekende of bestaande IVN-wandeling zijn.

Meer over deze cursus lees je binnenkort in de lokale pers en op deze site. Als je interesse hebt (of je kent iemand buiten het IVN die belangstelling heeft), noteer dan alvast de datum 22 juni. Dan wordt er - onder voorbehoud - om 20.00 uur in D'n Nieuwe Hof een informatieavond gehouden.

Je kunt je voor deze avond opgeven (en meer informatie krijgen) bij Cor de Jong, mail cfjdejong@versatel.nl of tel. 0622006508. We houden je dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Degenen die zich al eerder hebben opgegeven, hoeven dat niet meer te doen.

Namens de regionale cursuswerkgroep, Cor de Jong.

Algemene informatie

dinsdag 22 juni 2021 - 20:00
Locatie: 
IVN-gebouw D'n Nieuwe Hof
Bosstraat 25
5553CK Valkenswaard
Netherlands
Google Maps image