Voorne Putten Rozenburg
Natuur in de Buurt
woensdag21apr2021

Gezocht: begeleiders natuurlessen Haringvliet

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen bij de natuur te betrekken?

IVN en ARK Natuurontwikkeling zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die veldlessen bij het Haringvliet willen begeleiden.

Natuuractiviteiten voor schoolklassen
Om kinderen bij de natuur van het Haringvliet te betrekken heeft ARK Natuurontwikkeling in opdracht van het wereld Natuur Fonds een lesprogramma ontwikkeld voor de groepen (6,) 7 en 8 van basisscholen uit de directe omgeving. Samen met het IVN voeren we deze lessen uit.

Het programma bestaat uit een bezoek in de klas en een buitenles op het Quackstrand bij Hellevoetsluis. Dit is een mooi afwisselend duingebied met kleine strandjes en spannende oevers met omgevallen bomen. De kinderen kunnen hier van alles ontdekken en beleven.

Daarnaast willen we natuuractiviteiten organiseren op natuurspeelplaats Atlantia in Middelharnis.

Wat vragen we van je?

  • Je bent graag met kinderen in de natuur en laat ze het liefst zelf de natuur beleven.
  • Je bent bereid om jaarlijks enkele keren doordeweeks (onder schooltijd) de lessen te verzorgen, met name in de periode tussen april en november.
  • Je bent lid van het IVN of je bent bereid om lid te worden. Info: https://doemee.ivn.nl/word-lid/60

Scholing
Je volgt een korte training (3 dagdelen) met de andere vrijwilligers. Deze training is (ivm coronamaatregelen) uitgesteld tot na de zomervakantie. Met de training word je voorbereid op het zelfstandig uitvoeren van de activiteiten. Ook loop je een aantal keren mee met een ervaren begeleider.  Deelname is kosteloos voor IVN-leden die zich actief willen inzetten voor Haringvliet educatie.

Aanmelden of meer weten:                                                                 

Elma Duijndam    elma.duijndam@ark.eu         www.ark.eu/jeugd           

Haringvliet veldlessen