West-Betuwe
Beleid & Organisatie
dinsdag23feb2021

Voel jij je betrokken bij onze natuur in rivierenland?

IVN West-Betuwe heeft 140 enthousiaste leden die zich sterk willen maken voor de natuur en natuurbeleving in onze regio. Een flink deel is heel actief in de vogelwerkgroep, de plantenwerkgroep en/of de gidsenwerkgroep. Een klein deel is ook actief in en rond het bestuur. We willen dat kleine deel heel graag uitbreiden om het voortbestaan van de vereniging te garanderen! Daarom zoeken we  nieuwe bestuursleden en/of leden die klussen of projecten voor de vereniging oppakken. Wil jij helpen om onze IVN-afdeling sterker te maken?

Samen actief
Als bestuur willen we het mogelijk maken en stimuleren dat leden samen actief zijn in en voor de natuur. Maar ook dat leden de natuur in onze regio op de kaart zetten, publiek meenemen naar onze favoriete natuurgebieden en met kinderen door uiterwaarden en bossen struinen. Als de beperkingen door corona verminderen willen we weer heel graag onze gewone activiteiten oppakken. Maar daarnaast zoeken we nieuwe wegen om meer mensen te bereiken. De nieuwsbrief komt heel geregeld uit en is in een nieuw jasje gestoken. We zijn bezig om onze natuurgebieden op de website te zetten. Daar is ook ruimte om onze eigen inventarisaties te plaatsen. Uit de ledenenquête blijkt dat daar behoefte aan is. We willen cursussen opzetten en met kinderen op pad met onze struinkarren. We willen meedoen met het Jongeren Advies Bureau van IVN.

Wil je actief mee denken en doen?
Om onze ideeën te realiseren hebben we hulp nodig. We zouden het erg fijn vinden als zich een secretaris meldt. Dat betekent niet dat je in je eentje alle verslagen maakt, dat kunnen we samen doen. Maar je houdt het archief bij, en krijgt bijvoorbeeld nieuwsbrieven van andere afdelingen en vragen binnen. Daarmee krijg je een prima inzicht in alle partijen die actief zijn in onze omgeving. Verder zijn mensen die bijvoorbeeld een project/onderwerp willen oppakken samen met actieve leden zeer welkom. We hebben natuurlijk al leden die de werkgroepen organiseren. Sinds zeer kort hebben we een groepje leden dat zich buigt over een cursusprogramma. Verder zoeken we iemand die de nieuwe leden welkom heet en met hen kijkt wat ze binnen de vereniging willen doen. En misschien heb je zelf nog een goed idee voor onze IVN-afdeling? Over de invulling en benodigde tijd overleggen we natuurlijk. Wij kijken ernaar uit om samen een dynamische en toekomstbestendige club te vormen en met onze leden meer draagvlak voor de natuur in het rivierengebied te realiseren.

Wil je meer weten of actief mee denken en doen? Je reactie is van harte welkom bij Fieke Vos, voorzitter@ivnwestbetuwe.nl en 06 42 80 08 02.

Foto: Excursie tijdens de Nationale Vogelweek. Els Bary-Peters