Zuid-Kennemerland
Landschap
Vanaf
donderdag25feb202112:00

IVN weekend Zuid-Limburg (uitgesteld naar okt.2021)

aan de slag voor de orchideen!

Een leuk natuurweekend in Zuid-Limburg!

(Dit weekend gaat door als het beter/goed gaat met de corona-perikelen!) 

Zagen en knippen in de houtwallen op de Zuid-Limburgse hellingen om bijzondere orchideeën terug te krijgen. IVN Zuid-Kennemerland organiseert donderdag 25 t/m zondag 28 februari 2021 een leuk lang weekend werken in de natuur in Zuid-Limburg; leuke mix van lekker werken in de Limburgse natuur en gezelligheid! We gaan aan de slag in het Savelsbos. 

limburg vlaaien 1

Het Savelsbos is een 6 km lange, vaak smalle gordel van hellingbossen op de oostelijke maasdalhelling oostelijk en zuidoostelijk van Maastricht en gelegen tussen de dorpen Cadier en Keer, Gronsveld, Eckelrade, Sint Geertruid, Moerslag en Rijckholt.

Het betreft één van de mooiste wandelgebieden van Zuid-Limburg. Hooggelegen boven de Maas geeft het Savelsbos, ten zuiden van Maastricht, de mooiste uitzichten prijs. Maar het bos heeft veel méér in petto: in het bos vinden bezoekers her en der de sporen van een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat.


limburg helling2Diep in het Savelsbos ligt het oudste archeologisch en industrieel monument van Nederland. Het zijn vuursteenmijnen van circa 6.000 jaar oud. In en om het bos liggen volop holle wegen en smalle paadjes die voor iedere wandelaar een uitdaging zijn. Af en toe gaan de paden steil omhoog, zoals ook elders het geval kan zijn in Zuid-Limburg.

Deelnemers aan dit weekend in Limburg verblijven in een sfeervolle groepsherberg met ruimte voor in totaal 30 personen in St.Geertruid.   Donderdagmiddag, vrijdag en de zaterdag wordt in de natuur gewerkt maar er is nog voldoende tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Deelnemers komen uit heel Nederland en van diverse IVN-afdelingen. Wie in de buurt woont kan/mag ook meewerken zonder overnachting! 

limburg helling 3

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan en een bijdrage willen leveren om nog meer ruimte te geven aan bijzondere orchideeën als het Soldaatje zijn van harte welkom! Limburgs landschap en Staatsbosbeheer zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, soep en vlaai bij de koffie! IVN afdeling Heuvelland verzorgt zondagochtend een mooie natuurwandeling in de omgeving. Kosten zijn ong. 70 incl overnachtingen en eten.

Meer Info en aanmelen bij Marc van Schie.  06-22575748

marcmargriet@hetnet.nl

 

Algemene informatie

donderdag 25 februari 2021 - 12:00 tot zondag 28 februari 2021 - 15:00
Locatie: 
Bruisterbosch
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image