Zwolle
Landschap
Op
zondag16mei202114:00

Cultuur en natuur op landgoed Den Berg.

Op zondag 16 mei organiseert IVN Zwolle een excursie op landgoed Den Berg in Dalfsen. De excursie begint om 14:00 uur op de parkeerplaats voor Station Dalfsen en duurt ongeveer twee uur.

Het landgoed Den Berg wordt in 1483 voor het eerst genoemd in een koopakte. Via verervingen en andere eigendomsovergangen komt de havezate anno 1703 in het bezit van de adellijke familie Van Dedem. Van Dedem kocht "de Havesathe den Barch" op een veiling die gehouden werd in het Wijnhuis. Leden van het geslacht Van Dedem waren lid van Tweede Kamer der Staten-Generaal, gedeputeerde en lid van Provinciale Staten van Overijssel en namen deel aan het gemeentebestuur van Dalfsen en het waterschap. Zo maakten zij zich verdienstelijk voor de gemeenschap. 

Het nieuwe herenhuis vormt het centrum van een uitgestrekt lanenstelsel. het huis heeft allure en heeft aan weerskanten bouwhuizen. Het heeft alles waar een landgoed aan moet voldoen, een gracht, bijzondere bomen, rododendrons en veel zijden uitzicht op water of lanen.

De route loopt via het golvende parkachtige cultuurlandschap achter het station richting het gebied rond havezate Den Berg. Wat is het nut van landgoederen voor de natuur? Wat is de historie van landgoed Den Berg en hoe past het landgoed in de omgeving? Kom het, al wandelend, samen met je kinderen en de IVN-natuurgidsen beleven.

In verband met corona gaat deze excursie niet door!

 

 

Algemene informatie

Landgoed Den Berg Dalfsen
zondag 16 mei 2021 - 14:00
Locatie: 
Parkeerplaats station Dalfsen
Stationsweg 4
7722 HA Dalfsen
Nederland
Extra Informatie: 

Verzamelen op de parkeerplaats bij Station Dalfsen
Vooraf aanmelden is nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Google Maps image