Zwolle
Natuur
Op
zondag11apr202114:00

Struinen in het Zalkerbos en de IJssel-uiterwaarden

In het voorjaar is het Zalkerbos op z’n mooist. Kom en geniet met IVN Zwolle mee van deze fantastische voorjaarswandeling met een pracht aan voorjaarsbloeiers, zoals slangenlook en bosanemoon. Het Zalkerbos is één van de weinige hardhout ooibossen in Nederland, een klein, oud, soortenrijk bos op twee stroomruggen met Iepen en op de lagere gedeelten Essen en Elzen. 

Trek geschikte schoenen aan want we struinen ook door de uiterwaarden van de IJssel. Ook geschikt voor kinderen.

De start is om 14.00 uur aan de Zalker kant van het veerpontje naar Zalk en duurt ongeveer 2 uur. Neem kleingeld mee als u met het pontje vanaf de ’s-Heerenbroeker kant van de IJssel wilt overvaren.

In verband met corona gaat deze activiteit helaas niet door!
Maar je kunt er wel zelf gaan wandelen. Start bij het parkeerplaatsje bij het Zalkerveer aan de Zalkse kant. Loop richting Zalk en ga na + 400m  rechts het Zalkerbos in.

Langs dit pad liggen stobben van beuken. De beuken werden om de paar jaar gekapt als geriefhout voor mensen in de buurt. Rechts van het pad groeien verschillende looksoorten, zoals slangenlook, moeslook en kraailook. Eetbaar maar..... toch maar niet doen. Rechtsaf richting IJssel, voordat je het bosje uitgaat zie je de wereld aan verwilderde blauwe druifjes. Let ook op de vogels en loop rechtsaf terug naar de parkeerplaats. Veel plezier.

 

 

 

Algemene informatie

zondag 11 april 2021 - 14:00
Locatie: 
Fietsveer Zalk
Veerpad
8276AP Zalk
Nederland
Extra Informatie: 

Een vrijwillige bijdrage voor IVN wordt op prijs gesteld

Google Maps image