Gastheer van het Landschap
Recreatie
Vanaf
dinsdag24nov202013:00

Cursus Gastheer van het Landschap Walcheren 2020/2021

In 2018 gingen al 23 enthousiaste Walcherse ondernemers jou voor. Wil je ook lid worden van dit bijzondere netwerk en jouw gasten een onvergetelijke tijd bezorgen op Walcheren? Meld je aan!

Direct aanmelden

 

Over de cursus Gastheer van het Landschap 

Natuur en natuurbeleving spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Mensen trekken meer de stad uit en kiezen vaker voor een verblijf in het landelijk gebied. Van de gebaande paden af en dichtbij de natuur.

Wat weet jij allemaal over jouw omgeving? Wist je dat je in de gemeente Veere één van de donkerste plekjes van Zeeland vindt? Vanaf welk punt op Walcheren heb je het beste zicht op de Melkweg? Herken jij de smaak van vers gesneden zeewier? En wist je dat de Walcherse bodem tal van schatten herbergt die ons meer vertellen over het roemrijke verleden van dit gebied?

Hoe kun jij als ondernemer gebruik maken van deze bijzondere plekken? En hoe kun je deze kennis vervolgens vertalen naar jouw onderneming? Daarover leer je meer tijdens de cursus Gastheer van het Landschap. 

We nemen je mee naar de mooiste plekjes van Walcheren. Je leert meer over de natuur, het cultuurhistorische landschap en maakt kennis met bijzondere streekproducten. Daarnaast kom je in contact met andere ondernemers en werk je samen aan producten, diensten of arrangementen waarmee je inspeelt op de bijzondere kenmerken van Walcheren. Op die manier kun je jouw gasten, personeel of zakelijke relaties iets extra's bieden en gericht doorverwijzen.

Wie deze cursus zeker niet mag missen

Alle medewerkers van bedrijven en instellingen die met enthousiasme werkzaam zijn in horeca en recreatie op Walcheren. Dus heb je een hotel, camping, B&B, theethuin, restaurant, verhuurbedrijf? Bied je activiteiten aan, verkoop je streekproducten of ben je actief in agrotoerisme? Doe mee en leer meer over de best bewaarde geheimen van Walcheren.

Praktische informatie en aanmelden

Cursusdata 

De cursus zal plaatsvinden op vier dinsdagmiddagen in de winter van 2020-2021, op 24 november, 8 december, 12 en 26 januari. 

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 1 november 2020. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers. Bij minimaal 18 aanmeldingen gaat de cursus door. 

Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding (vol=vol). Bij teveel inschrijvingen maken wij een wachtlijst en krijg je hiervan bericht. 

Locatie

In verband met het Coronavirus worden exacte cursuslocaties bepaald aan de hand van het aantal deelnemers. Hierover word je tijdig geïnformeerd. Bij voorkeur wordt de cursus in een bedrijf van een cursist verzorgd. Zo kijken we bij elkaar in de keuken.

Kosten

Dankzij een bijdrage van Toeristische Impuls Veere is de eigen bijdrage voor ondernemers uit de Gemeente Veere slechts €250,-. Voor ondernemers uit Middelburg en Vlissingen geldt een eigen bijdrage van €500,-. 

Gemaakte scholingskosten boven €250,- kunnen aftrekbaar zijn van de belasting. 

Overig

Kun je onverwachts niet deelnemen aan de cursus? Tot 8 november 2020 kun je jouw deelname kosteloos annuleren. Daarna moeten wij bij annulering 50% van de kosten in rekening brengen. 

Enthousiast geworden? 

Ik meld me aan!

 

Vragen over de cursus?

Bij twijfel of vragen over deelname kun je contact opnemen met Anke Calon, IVN Zeeland, via: 06 58 94 03 36  of a.calon@ivn.nl 

 

 

Algemene informatie

dinsdag 24 november 2020 - 13:00 tot dinsdag 26 januari 2021 - 13:00
Locatie: 
Middelburg
Netherlands
Contactpersoon: