Nature Bits
Nature Bits
Op
zaterdag15mei202109:45

Nature Bit Natuur & Gezondheid

Rust en actie in de natuur

Ervaar jij wel eens stress door studie of werk? Je bent niet de enige, steeds meer jongeren hebben hier last van. Dat was al zo vóór corona en is alleen maar toegenomen door de pandemie. Gelukkig kan de natuur je helpen om te leren omgaan met deze stress. In deze Nature Bit ga je leren hoe de natuur helpt tegen stress. Ga je met ons mee de natuur in?

Een actieve en leerzame dag

Op 15 mei organiseren we een Nature Bit in het teken van natuur en mentale gezondheid. Op deze dag sta jíj centraal en krijg je alle tools aangereikt om helemaal tot rust te kunnen komen. Tijdens het eerste deel van de dag gaan we de IVN locatie van Alphen aan den Rijn ontdekken samen met een IVN Natuurgids, zodat jij meer leert over deze omgeving, maar ook zodat je zelf bewust wordt van kleine natuurwonders om je heen. Daarna gaan we een interactieve wandeling maken met oefeningen die je helpen ontdekken hoe de natuur kan bijdragen aan jouw mentale gezondheid. Deze oefeningen kun je thuis ook makkelijk toepassen en overal buiten doen, zodat je niet alleen op deze dag hier wat aan hebt, maar ook in de toekomst.

In de middag gaan we met een coach van Natuurlijk Sportief ontdekken hoe we de natuur kunnen omtoveren tot onze speelplaats. We gaan actief aan de slag en lekker bewegen. Ben jij ook zo benieuwd welk effect dit zal hebben?

Om de dag af te sluiten gaan we met behulp van theater in gesprek over mentale gezondheid . Kan je jezelf herkennen in anderen en elkaar helpen? Na deze Nature Bit heb je veel tools gekregen om verder aan de slag te gaan met je mentale gezondheid en anderen te inspireren.

Het programma

  • Verzamelen om 9:45 uur bij IVN locatie Alphen aan de Rijn
  • Kennis maken met andere deelnemers
  • Wandeling met IVN Natuurgids & kennis opdoen over de invloed van natuur op onze mentale gezondheid
  • Lunchpauze
  • Workshop van Natuurlijk Sportief
  • Theater
  • Afsluiting van de dag rond 16.30 uur

Voorwaarden

Uiteraard volgen wij de laatste richtlijnen van de overheid om er voor te zorgen dat alles corona-proof verloopt. Gedurende de dag zorgen wij voor drinken en wat lekkers voor bij de koffie of thee. Wel willen we je vragen om zelf lunch mee te nemen in verband met de coronamaatregelen. Na de lunch gaan we sporten, dus trek makkelijke zittende (sport)kleding aan die vies mogen worden. Ook willen we je vragen om pen en papier mee te nemen.

Op deze dag leer je hoe je de natuur kunt inzetten om voor je mentale gezondheid te zorgen. We worden hierbij geholpen door gediplomeerde natuurgidsen en sportcoaches, maar we zijn geen dokters en psychologen. We richten ons daarom op het voorkomen van mentale problemen, maar voor behandeling van mentale problemen kun je contact opnemen met je huisarts.

Ben jij enthousiast geworden over deze Nature Bit en wil je graag meedoen? Meld je dan snel aan en laat je samen inspireren door de natuur!

Nature Bits is een nieuw project van IVN Natuureducatie, dit betekent dat je meedoet aan een pilot-fase. Je betaalt daarom een bedrag van €7,50 en na afloop horen we graag van je hoe je de Nature Bit hebt ervaren en kan je meedenken over eventuele verbeteringen voor toekomstige Nature Bits. Bevalt dit je? Dan kan je wellicht in de toekomst samen met andere jongeren je eigen Nature Bit ontwikkelen. Wij hebben er zin in!

Meld je aan voor €7,50

 

Algemene informatie

zaterdag 15 mei 2021 - 09:45 tot 17:00
Locatie: 
Bezoekerscentrum de Veenweiden
Burgemeester Bruins Slotsingel 15
2403NC Alphen aan den Rijn
Nederland
Extra Informatie: 

Prijs: €7,50 (Pilotfase tarief)

Contactpersoon: 
Google Maps image