Natuuracademie
IVN
maandag08mrt2021

Op Padcast #4: Op zoek naar uilen met natuurgids Dick

Één van de meest tot de verbeelding sprekende vogels is de uil. Beroemd en berucht van spannende films met tovenaars en speeches in de politiek. Gelukkig hoeven we deze bijzondere vogel niet alleen uit verhalen te kennen, deze leeft namelijk ook in het wild in Nederland. En tot ons groot geluk wonen verschillende soorten uilen in Nederland! 

Dick is natuurgids bij IVN Leidse regio en al jaren fanatiek vogelaar. In de vierde aflevering van de Op Padcast neemt hij ons mee naar verschillende plekken om op zoek te gaan naar de uil. In Nederland leven wel zes verschillende soorten uilen in het wild die wij door goed te kijken kunnen ontdekken. Dick vertelt hoe deze uilen eruit zien, waar je ze kan vinden én waar die mystiek rondom de uil vandaan komt.

Ga je mee op pad?

natuurgids

Luister de IVN Op Padcast via de Natuuracademie of via de bekende podcastspelers zoals SpotifyGoogle Podcasts en Anchor.

Wil je kans maken op één van de boekjes van Dick de Vos? 

IVN Natuurgids Dick de Vos schreef wekelijks een column over dieren en natuur in het Witte Weekblad, editie Leiden. Die verhalen zijn gebundeld in drie boekjes ‘Dieren in de Stad', 'Bomen in de stad' en 'Natuur in de stad'. De boekjes zijn informatief, deels politiek, maar ook met humor en soms zelfspot geschreven.

Wil jij kans maken op 1 van de 3 boekjes van Dick de Vos, vul dan het formulier in. Je kunt tot 20 april deelnemen.

Ja, ik doe mee!

Word zelf ook natuurgids!

Lees hier meer over de IVN Natuurgidsenopleiding. Meer podcasts? Luister de podcast van de IVN Natuuracademie.