Groene buurten

Samen vergroenen is niet alleen leuk om te doen, het is ook goed voor onze gezondheid en versterkt natuur in en rondom steden en dorpen.

 

Jouw buurt vergroenen

Heb je ideeën om jouw buurt te vergroenen? Ga dan naar het Servicepunt Groen aan de Buurt. Hier vind je informatie, praktische tools, voorbeelden en doorverwijzingen, zodat je direct met je idee aan de slag kunt. Wie weet heeft jouw wijk straks een Tiny Forest of voedselbosje!

Provinciaal programma Groen aan de Buurt

Binnen het provinciale programma Groen aan de Buurt inspireren en faciliteren IVN Natuureducatie, Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en Landschap Erfgoed Utrecht bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. De provincie Utrecht is opdrachtgever en financier.

De buurtaanpak voor gemeenten: aan de slag met de buurt 
Met de buurtaanpak Groen aan de Buurt nodigen we bewoners uit om met ideeën te komen voor het vergroenen van hun buurt. Vervolgens gaan bewoners zelf aan de slag. De procesbegeleider Groen aan de Buurt begeleidt in samenwerking met de gemeente deze bewonersinitiatieven in 7 stappen van aanleg tot en met beheerplan. Door de Groen aan de Buurt buurtaanpak wordt de buurt niet alleen groener, maar leren buren elkaar beter kennen door samen aan mooie projecten te werken. Het Groen aan de Buurt-team organiseert themabijeenkomsten voor medewerkers van gemeenten en waterschappen rondom groen & bewonersparticipatie. In het kader van het project is er procesondersteuning en financiering voor uitvoer beschikbaar.

Servicepunt gemeenten

Via het Servicepunt Groen aan de Buurt begeleiden en ondersteunen we bewoners en gemeenten bij het omzetten van deze ideeën naar concrete activiteiten en projecten. U vindt hier informatie, praktische tools, voorbeelden en doorverwijzingen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Groen aan de Buurt? Kijk dan op de website of neem contact op met Charlotte Robbe.