Drenthe
Kind & Natuur
donderdag01apr2021

Boergondisch koken voor Drentse kinderopvang en BSO

Opgeven is helaas niet meer mogelijk, alle boxen zijn op. 

Maak je eigen gezonde lunch met producten uit Drenthe 

Na het daverende succes van vorig jaar, geven we het Boergondisch koken deze meivakantie (3 t/m 7 mei) een vervolg. Samen gezond koken en genieten van eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! 

Boergondisch koken ingrediëntenbox

In de meivakantie stellen provincie Drenthe en Jong Leren Eten Drenthe 75 gratis ingrediëntenboxen beschikbaar voor kinderdagverblijven en BSO-locaties. In deze box zitten alle ingrediënten om samen met de kinderen een heerlijke boerenlunch te maken. Groenten om te snijden voor de soep en alle benodigdheden om zelf brood te bakken. Naast de ingrediënten stoppen we een lesbrief met leuke opdrachten en tips in de box.

Waar komt ons eten vandaan? 

Om kinderen echt te laten zien waar hun eten vandaan komt, dagen we jullie uit om gezamenlijk met ons de moestuin in te gaan om pompoenen te kweken. De zaadjes hiervoor vind je ook in de box. Maandelijks ontvangen jullie van ons een korte update met daarin verzorgingstips en leuke weetjes. Tijdens de Dutch Food Week (9 t/m 16 oktober) kan er dan hopelijk geoogst worden en hebben jullie je eigen hoofdingrediënt gekweekt om heerlijk Boergondisch mee te koken. En ook daar helpen we jullie dan natuurlijk mee! 

Van zaaien tot oogsten 

Voor het koken in de meivakantie krijg je van ons de ingrediënten; je moet zelf voor pannen/borden/keukengerei zorgen. Bij de box zitten zaadjes inbegrepen, voor de pompoenenkweek. Hou ons op de hoogte van de vorderingen van jouw pompoen,  want zo kunnen we aan iedereen laten zien hoe leuk het is om te zaaien en te oogsten. En we gaan er in de Dutch Food Week dus iets mee doen. Daarover later meer!