Flevoland
Kind & Natuur
donderdag22apr2021

De nieuwe gezinsspeurtocht in het Torenbosje

Halverwege tussen Dronten en Elburg vind je het Torenbosje. Sindskort kun je daar een speurtocht lopen om het verhaal achter het 7-ha bosje te ontdekken. Buurtkinderen mochten op 10 april als eerste op ontdekkingstocht. 

De 1,5 km lange speurtocht leert jong en oud over de natuur en de geschiedenis van het Torenbosje. En wie weet spot je tijdens deze speurtocht wel een van de vier reeën. De kinderen is het gelukt! Tijdens de route kom je langs elf genummerde paaltjes met vragen en opdrachten. Bijvoorbeeld: Waarom heet het Torenbosje eigenlijk zo? En wat is de omtrek van de in 1964 geplante populier? Daarnaast leer je ook meer over wat je zoal tegenkomt in het bos, de planten en natuurlijk welke dieren er in het bos leven. 

Kaart speurtocht TorenbosjeDeze permanente (gezins)speurtocht is COVID-proof te doen. Het Torenbosje is immers 7 hectare groot en ontwikkeld tot een recreatief en educatief knooppunt. Er zijn vier picknickbanken, een groot speelveld met waterpomp, zonneheuvels, een huttenbouwplaats en leuke afwisselende struinpaadjes. Kortom genoeg mogelijkheden voor een leuk uitje!

De uitleenformulieren met de route voor de speurtocht bevinden zich in een kastje op de Parkeerplaats op de hoek Elburgerweg/Oudebosweg te Dronten. De speurtochtformulieren zijn ook te downloaden vanaf de website.

Download speurtocht