Groningen
Jongeren
donderdag22apr2021

Wensen voedseleducatie in het Voortgezet Onderwijs 

Voedseleducatie is populair, steeds meer VO-scholen nemen het op in hun programma. Niet zo gek, want het is een heel actueel thema, waar je veel mee kunt. Denk aan vragen over de voedselketen; waar komt ons eten vandaan, hoe kunnen we de keten duurzamer maken? Maar ook thema’s als afval en verspilling kunnen aan bod komen en natuurlijk gezonde voeding. Binnen het onderwijs ligt dus een mooie kans om leerlingen te informeren over waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is.

Wat wil je als VO-docent met het thema voedsel?

 IVN Regio Noord en de makelaars Jong Leren Eten vanuit Groningen, Friesland en Drenthe willen docenten graag helpen bij het implementeren van voedseleducatie. Om te ontdekken wat de wensen en behoeften precies zijn, hebben we een enquête opgesteld. Ben je docent in het voortgezet onderwijs en wil je met het thema voedsel aan de slag? Vul deze korte enquête dan in voor 27 mei. 

Enquête invullen  

Over JLE en IVN 

Het doel van het programma Jong Leren Eten is om kinderen en jongeren voedselvaardig te maken. Dat is dat ze leren over gezonde en duurzame voeding voor henzelf én voor de aarde, zodat ze toegerust worden om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. IVN verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Voedsel is hierbij een van de thema’s om het belang van natuur onder de aandacht te brengen en bewustwording rondom natuur en duurzaamheid te creëren.