Utrecht
Natuur in de Buurt
woensdag07apr2021

Zevende Tiny Forest in Utrecht

Accepteer cookies
Kinderen van de Cleophasschool en Spoorzicht in Overvecht hebben samen met buurtbewoners, Gemeente Utrecht, Eijkelboom en IVN Natuureducatie op woensdag 7 april een nieuw Tiny Forest aan de Van Brammendreef geplant. 

Plantdag

De leerlingen trotseerden wind, regen hagel en sneeuw om met elkaar honderden boompjes en struikjes te planten. Het Tiny Forest heet ‘Het Wonderlijke Bos’, een door de kinderen zelf bedachte naam. Alle kinderen adopteerden hun eigen boom, die ze in de toekomst kunnen onderzoeken en verzorgen. Ze zijn erg blij met het Tiny Forest, omdat ze nu natuur en dieren in de buurt hebben en omdat de bomen zorgen voor schone lucht. 

Over Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje zo groot als een tennisbaan. In een open plek met boomstammen –het buitenlokaal- krijgen de kinderen in de toekomst buiten les over de natuur. Het bos trekt veel planten en dieren en zorgt voor verkoeling op warme dagen en vangt water op als het hard regent in de stad. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en egeltjes, maar ook voor de buurt.

Utrecht partnergemeente Tiny Forest

Sinds 2019 is Utrecht partnergemeente van Tiny Forest. Met het Tiny Forest aan de Van Brammendreef is Utrecht zijn er inmiddels zeven minibossen te vinden in de stad. De andere Tiny Forests liggen in het Majellapark, Cremerstraat (Nieuw Engeland), Muziekplein (Leidsche Rijn), Baden Powellpark (Tolsteeg), Utrecht Science Park en op het schoolplein van de Beatrixschool in De Meern.